Breng jouw carrière in een stroomversnelling

Ons vakgebied is zo beweging dat je bij TenneT ruimschoots mogelijkheden hebt om je carrière in een stroomversnelling te brengen. Je krijgt veel kansen om te investeren in jezelf, waardoor je snel kunt groeien in je vak én als persoon.

Bekijk alle vacatures

Arbeidsvoorwaarden die aansluiten op jouw wensen

TenneT heeft flexibele arbeidsvoorwaarden waarmee je keuzes kunt maken die passen bij jouw wensen en jouw levensfase. Zo kunnen jouw ambities en je werk-privébalans prima hand-in-hand gaan.
Goed salaris en pensioen

Met een dienstverband bij TenneT heb je goede en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, die geregeld zijn via onze ‘eigen’ CAO. Je salaris is mede afhankelijk van de inschaling van de functie, die meestal vermeld staat in de vacature. Welk bruto maandloon bij welke schaal hoort, vind je in de salarisstructuur TenneT.

Als je bij TenneT werkt, bouw je pensioen op bij ABP. TenneT betaalt 70% van je pensioenpremie. Onze pensioenregeling is een middelloonregeling.

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • meer verlof: 43 vakantiedagen op basis van 40 uur
 • ouderschapsverlof (met na 1 jaar in dienst ook een werkgeversbijdrage)
 • naast 8% vakantietoeslag een 6% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan de premie voor je ziektekostenverzekering
 • bijdrage aan je sportabonnement
 • vergoeding woon-werkverkeer of een leaseauto (afhankelijk van je functie)
 • sparen voor life events
 • tijdelijk meer of minder werken of doorwerken na je pensioendatum

Onze principes

De energietransitie is een uitdaging die om nieuwe ideeën vraagt, nieuwe technologie en een werkmentaliteit. Het vereist dat we dingen anders doen en van elkaar leren omdat we zelf niet alle antwoorden hebben. Vanuit die gedachte hebben we onze principes aangescherpt. Onze principes – ownership, courage & connection - geven richting aan hoe we samenwerken. Met collega’s, partners en andere stakeholders.

Dit mag je verwachten bij TenneT

 • Cultuur
 • Flexibiliteit
 • Ontwikkeling
 • Veiligheid
 • Impact
 • Internationaal
Diversiteit en inclusie verrijken de organisatie

Met onze Nederlands/Duitse wortels en ons internationale speelveld koesteren we (culturele) verschillen. We behandelen al onze collega's en partners met respect en waarderen de verschillen in gebruiken of achtergrond. Sterker nog: we zijn ervan overtuigd dat TenneT gebaat is bij een grote variatie aan talenten, competenties en achtergronden. Daarom streven we naar een nog diverser personeelsbestand.

Onze medewerkers komen uit al ruim 60 verschillende landen. We zijn dus een meertalig organisatie waarin we naast de landstalen Nederlands en Duits ook Engels gebruiken in de samenwerking. We verwelkomen graag nog meer vrouwelijke technici en professionals met een niet-Westerse achtergrond of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hybride werken voor flexibiliteit

Bij TenneT hebben we hybride werken geïntroduceerd voor functies waarin dat mogelijk is. Dat betekent dat je deels op afstand (bijvoorbeeld vanuit huis of een andere locatie) of op een TenneT locatie werkt. Samen met je leidinggevende en je team stem je af op welke dagen je met collega’s afspreekt op een TenneT locatie om samen te werken of elkaar te ontmoeten. Je hebt dus meer flexibiliteit om je werk zo efficiënt mogelijk te organiseren. Je werktijden pas je daar uiteraard op aan in overleg met je leidinggevende. Ook op onze kantoorlocaties bieden we flexibiliteit met werkzones om te brainstormen, te vergaderen of geconcentreerd te werken.

Doorgroeimogelijkheden

TenneT heeft goede mensen nodig om goed te presteren, nu en in de toekomst. Afhankelijk van je talenten en interesses kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar een zwaardere functie, jezelf verbreden in een ander vakgebied of een leidinggevende functie bekleden. Via de TenneT Academy kun je niet alleen allerlei werkgerelateerde trainingen en opleidingen volgen, maar heb je ook toegang tot verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden.

Veiligheid boven alles

Werken met hoogspanning is niet zonder risico’s. Veiligheid heeft in ons werk en projecten altijd prioriteit boven snelheid en kosten. We willen dat iedereen veilig thuiskomt. Ons veiligheidsdoel is helder: nul ongevallen. Dat geldt zowel voor collega’s en partners ‘in het veld’ als op kantoor. Veiligheid meer dan het naleven van (wettelijke) regels: het is een vanzelfsprekend onderdeel van onze cultuur. Je mag ons er altijd op aanspreken en er zelfs werk voor weigeren. Als nieuwe collega krijg je uitgebreide safety briefings en informatie over onze Life Saving Rules. Bij een veilige werkomgeving hoort ook dat je je sociaal veilig voelt. TenneT accepteert geen pesterijen, discriminatie, intimidatie en ander niet-integer gedrag. We hebben vertrouwenspersonen die hierover gecontacteerd kunnen worden en heldere protocollen om dit aan te pakken en te voorkomen.

Werken met impact

TenneT is een snel groeiende, financieel gezonde organisatie met een omzet van 9,8 miljard euro (2022). In 2022 investeerden we 4,5 miljard euro in ons hoogspanningsnet om de energietransitie mogelijk te maken. En we blijven ook de komende jaren investeren om de sterke toename van de productie van duurzame elektriciteit en de elektrificatie van onze samenleving mogelijk te maken. We zijn een publieke organisatie: onze aandelen zijn in eigendom van de Nederlandse staat en ons takenpakket is grotendeels wettelijk gereguleerd. Dat maakt TenneT een stabielere werkgever dan bedrijven met een winstoogmerk, terwijl onze organisatie zelf volop in beweging is en onze projecten opvallen door dynamiek en innovatie.

Werken in een internationaal speelveld

Met onze Nederlands/Duitse wortels en ons internationale speelveld koesteren we (culturele) verschillen. We behandelen al onze collega's en partners met respect en waarderen de verschillen in gebruiken of achtergrond. Sterker nog: we zijn ervan overtuigd dat TenneT gebaat is bij een grote variatie aan talenten, competenties en achtergronden. Daarom streven we naar een nog diverser personeelsbestand. Onze medewerkers komen uit al ruim 60 verschillende landen. We zijn dus een meertalig organisatie waarin we naast de landstalen Nederlands en Duits ook Engels gebruiken in de samenwerking. We verwelkomen graag nog meer vrouwelijke technici en professionals met een niet-Westerse achtergrond of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Always Energy

De beste versie van jezelf: dit is waar wij naar streven en waarin Always Energy onze collega’s ondersteunt. Always Energy stimuleert en motiveert collega’s om gezonde keuzes te maken, samen en over digitale en landgrenzen heen. Bij een gezonde leefstijl horen verschillende pijlers van vitaliteit: mentaal, fysiek, spiritueel, sociaal en emotioneel. Always Energy daagt collega’s uit en biedt inspiratie met sportieve activiteiten, (online) workshop en trainingen voor individuele medewerkers, teams en uiteindelijk de hele organisatie.

Actuele vacatures