Werk in de voorhoede van de energietransitie

TenneT is Europa’s eerste grensoverschrijdende netbeheerder én Europa’s eerste netbeheerder op zee. We doen projecten die nergens anders in Europa te vinden zijn - en soms zelfs ter wereld! TenneT is voortdurend op zoek naar gedreven mannen en vrouwen die de energietransitie willen helpen vormgeven. We bieden je een technisch georiënteerde, internationale werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met gedreven collega's uit allerlei disciplines. Verder kun je rekenen op:

Maatschappelijke sleutelrol
Werken bij TenneT betekent dat je een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd helpt realiseren: de energietransitie. Als een van de grootste elektriciteitstransporteurs van Europa, met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en circa 4.000 medewerkers, speelt TenneT daarin een sleutelrol.
Prima doorgroeimogelijkheden
De energietransitie zorgt voor een ongekende dynamiek. TenneT is dan ook continu in beweging en aan interessante projecten hebben we geen gebrek. We investeren volop in ons net én in de ontwikkeling van onze mensen. Daardoor heb je bij TenneT volop mogelijkheden om je carrière in een stroomversnelling te brengen.
Uitdagende projecten
De komende jaren heeft TenneT zó veel innovatieve projecten op stapel staan dat geen enkele collega, van starter tot doorgewinterde professional, zich ook maar een dag hoeft te vervelen. En we blijven doorgaan met vernieuwen en aanjagen. Ken je bijvoorbeeld ons initiatief voor de North Sea Wind Power Hub?
Goed werkgeverschap

TenneT heeft goede mensen nodig om goed te presteren en hecht daarom veel waarde aan goed werkgeverschap. We hebben prima, flexibele arbeidsvoorwaarden en allerlei mogelijkheden voor een prettige werk/privé-balans.

Sinds begin 2019 zijn we gecertificeerd Top Employer.

Bekijk onze vacatures

TenneT in vogelvlucht

TenneT zoekt talenten

TenneT is voortdurend op zoek naar gedreven mannen en vrouwen die de energietransitie willen helpen vormgeven. Jouw werk doet ertoe, want onze hoogspanningsverbindingen spelen een cruciale rol bij de verduurzaming van de energievoorziening in heel Noordwest-Europa. Onze allerhoogste prioriteit is een veilige en ononderbroken elektriciteitsvoorziening voor onze 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland. Direct daarna komen het faciliteren van de energietransitie en de verdere ontwikkeling van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt. Kom jij ons daarbij versterken? 

Vacatures in Nederland
Vacatures in Duitsland

Bijzondere organisatie

Innovatief én stabiel

TenneT is een snel groeiende, financieel gezonde organisatie met een omzet van ruim 4 miljard euro (2018). We investeren fors in onze netten om de energietransitie mogelijk te maken. Naar verwachting gaat het de komende 10 jaar om investeringen ter waarde van zo’n 35 miljard euro. We zijn een publieke organisatie: onze aandelen zijn in eigendom van de Nederlandse staat en ons takenpakket is grotendeels wettelijk gereguleerd. Dat maakt TenneT een stabielere werkgever dan bedrijven met een winstoogmerk, terwijl onze bedrijfscultuur minstens zo innovatie-gedreven is.
Werk dat ertoe doet
Bij TenneT doe je boeiend werk met grote maatschappelijke relevantie. Meer over onze missie, visie en strategie; onze aansprekende projecten; hoe we invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, vind je op onze corporate website en in ons jaarverslag.
Top Employer
TenneT is er trots op dat we ons sinds begin 2019 officieel Top Employer mogen noemen. Dat predikaat wordt toegekend door het onafhankelijke Top Employers Institute, de wereldwijde autoriteit voor de erkenning van opvallend goed werkgeverschap. Alleen organisaties die hun mensen op de eerste plaats zetten en uitzonderlijk werkgeverschap laten zien, krijgen het predikaat toegekend.

Vijf-sterrenwerkgever
Management Team kende ons de maximale vijf sterren toe op het thema werkgeverschap in de 2018-editie van hun jaarlijkse reputatie-onderzoek. Mede daardoor staat TenneT nu op de 23e plek in de MT500, de ranglijst van organisaties met de beste reputatie van Nederland. Op de lijst van nutsbedrijven staat TenneT tweede.
TenneT als Top Employer

Geef power aan je loopbaan

Prima doorgroeimogelijkheden

TenneT hecht aan een duurzame, betrokken relatie met medewerkers. Je krijgt volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk. TenneT is ‘empowered by you’ en daarom investeren we graag in je loopbaan.

De energietransitie zorgt voor een ongekende dynamiek in de energiesector. Ook in ons werk volgen de ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart op: aan interessante projecten hebben we geen gebrek. Mede daardoor heb je bij TenneT ruimschoots mogelijkheden om je carrière in een stroomversnelling te brengen. Je krijgt veel kansen om te investeren in jezelf, waardoor je snel kunt groeien in je vak en als persoon. Vanuit onze performance culture stimuleren we je elke dag het beste uit jezelf te halen.

Internationale speler

Verleg je grenzen

Met vestigingen in Nederland en Duitsland, projecten in heel Noordwest-Europa en collega’s uit allerlei landen ter wereld is TenneT een van de meest internationaal georiënteerde netbeheerders van Europa.
Internationaal speelveld
De energiemarkt wordt steeds internationaler. Dat merk je ook bij TenneT, zowel in het dagelijks werk als in onze strategische keuzes. TenneT speelt een belangrijke rol bij de vorming van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt, die nodig is voor de energietransitie. We werken daaraan in een zeer internationaal gezelschap: zowel onze collega’s als onze partners komen uit allerlei delen van de wereld.
Samenwerken zonder grenzen
Ons werk kent allerlei internationale aspecten. Tennet beheert, naast nationale elektriciteitsnetwerken, verschillende grensoverschrijdende verbindingen (interconnectoren). Niet alleen tussen onze ‘thuislanden’ Nederland en Duitsland, maar in heel Noordwest-Europa. Verder is het aansluiten van offshore windparken een zeer internationaal werkterrein. Daarnaast werken we nauw samen met netbeheerders in heel Europa op het gebied van netveiligheid, marktontwikkeling en regulering.
Collega's met 68 nationaliteiten
Ook intern is TenneT sterk internationaal georiënteerd. Onze medewerkers komen uit 68 verschillende landen. Vanuit Nederland of Duitsland werk je regelmatig samen met collega’s uit ons andere thuisland. Ook bestaan er programma’s om desgewenst langere tijd in het andere thuisland te werken. TenneT biedt allerlei vormen van ondersteuning om de internationale samenwerking soepel te laten verlopen, waaronder taal- en cultuurcursussen. TenneT is een meertalige organisatie: we gebruiken de landstaal (Nederlands of Duits) en Engels.

Inspirerende collega's

Gedreven professionals m/v

Onze collega's hebben 68 verschillende nationaliteiten, variëren qua leeftijd van net afgestudeerd tot voorbij de pensioengerechtigde leeftijd en hebben zowel professioneel als persoonlijk allerlei uiteenlopende achtergronden. We streven bewust naar een in alle opzichten gevarieerd personeelsbestand. De complexe vraagstukken waar Tennet voor staat, vragen namelijk om allerlei verschillende talenten en competenties – en dus om allerlei verschillende soorten mensen, mannen en vrouwen. Ons gevarieerde personeelsbestand heeft ook als voordeel dat je bij TenneT altijd collega’s vindt waarvan je kunt leren of die je inspireren, of je nou aan het begin van je loopbaan staat of al tot de top in je vakgebied behoort.

Top Employer

TenneT is er trots op dat we ons sinds begin 2019 officieel Top Employer mogen noemen. Het onderstreept dat TenneT een werkomgeving biedt waar persoonlijke groei van medewerkers voorop staat. 

Het predikaat Top Employer krijgt een werkgever niet zomaar. Het wordt toegekend door het onafhankelijke Top Employers Institute, de wereldwijde autoriteit voor de erkenning van opvallend goed werkgeverschap. Voor de certificering heeft het TEI alle aspecten van ons HR-beleid kritisch onderzocht en vergeleken met hun internationale benchmark. Alleen organisaties die uitzonderlijk werkgeverschap laten zien en hun mensen op de eerste plaats zetten, krijgen het predikaat Top Employer toegekend.

Meer dan een momentopname
De certificering tot Top Employer houdt niet alleen in dat TenneT op dit moment een onderscheidend HR-beleid heeft, maar ook dat we actief verkennen hoe we dat beleid nog verder kunnen verbeteren. Met de certificering is TenneT onderdeel geworden van Top Employers Community, waarbij werkgevers onderling best practices uitwisselen. Op die manier helpen de community-leden elkaar om ook op lange termijn een topwerkgever te blijven en hun huidige én nieuwe medewerkers een uitstekend aanbod te doen.
Bekijk onze vacatures