Health, Safety & Environment

Iedere medewerker veilig en gezond naar huis krijgen, iedere keer weer, dat is onze safety visie. Met andere woorden: Zero Harm. Hiermee leggen we de basis en gaan we een stap verder in onze betrokkenheid bij veiligheid, waardoor het centraal komt te staan in onze cultuur en dagelijkse praktijk. Als HSE Business Partner, Adviseur of Professional draag jij hier op strategisch niveau aan bij. Zet jouw carrière in beweging.

Welke rol past bij jou?

Voor de afdeling Health, Safety & Environment zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe collega's. Heb jij je veiligheidsopleiding afgerond en ben je op zoek naar die volgende stap in jouw carrière? Bekijk dan onze rollen hieronder eens.

HSE Business Partner
Als HSE Business Partner maak je deel uit van het van het operationele Grid Field Operations team en ondersteun je de Large Projects. Je werkt nauw samen met andere HSE Business Partners en de beleidsafdeling. Als het centrale aanspreekpunt binnen projecten en draag je ons corporate SHE-beleid uit naar medewerkers, opdrachtnemers en leveranciers. Je zorgt voor naleving van wet- en regelgeving en normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. 
HSE Professional

Als HSE Professional voor speel jij een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van ons Offshore 2 Giga Watt programma. Je krijgt de kans om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen en een echte impact te maken op het succes van onze projecten. In deze rol ondersteun en begeleid je HSE Adviseurs. Jij helpt ze excelleren in hun rol. Maar ook jij wordt ondersteund met leiderschapstrainingen. Voor deze projecten zal jij mogelijk ook naar Azië of Scandinavië afreizen. Een gevoel voor avontuur is hier dus een must!

HSE Adviseur

Als HSE Adviseur ben jij het eerste aanspreekpunt voor het team van Facility management voor HSE zaken. Dit betreft o.a. opstellen van de gebouwen RI&E, afhandeling en opvolging van incidenten én ondersteuning bij het implementeren van het leiderschapsprogramma Safety Needs Our Energy. In deze functie verwachten we van jou een zelfstandige en overtuigende ondersteunings- en adviesrol. Deze adviesrol houdt in dat je gevraagd en ongevraagd advies mag geven over veiligheid in onze projecten en processen.

Jouw nieuwe werkplek

De afdeling Health, Safety & Environment richt zich op het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers door beleid, standaarden en regelgeving, met nadruk op een lerende organisatie, psychosociale veiligheid, dialoog en safety leadership. Veiligheid is steeds belangrijker voor TenneT.

Werken met spanning en uitdaging

De werkzaamheden (onderhoud, vervanging en nieuwbouw) vergen een enorme inspanning van zowel onze TenneT-medewerkers als medewerkers van onze contractors, met als randvoorwaarde dat het werk veilig wordt ontworpen en uitgevoerd. Je wordt continu uitgedaagd om de veiligheid te waarborgen zonder kwaliteit te verliezen.

Always Energy

Wij investeren in jouw vitaliteit. Always Energy motiveert collega’s om gezonde keuzes te maken. Always Energy daagt collega’s uit en biedt inspiratie met sportieve activiteiten, (online) workshops en trainingen voor jou, je team en uiteindelijk de hele organisatie.

JongTenneT

Hét netwerk voor alle TenneT collega's die van gezelligheid houden! Iedereen is welkom en het is gratis. Doe mee met lunchlezingen, sportevenementen, movie nights, mastklimmen en vrijdagmiddagborrels. En één keer per jaar een weekendje weg met je collega’s om een ​​Europese stad te ontdekken.


Arbeidsvoorwaarden

Onze principes

De energietransitie is een uitdaging die om nieuwe ideeën vraagt, nieuwe technologie en een werkmentaliteit. Het vereist dat we dingen anders doen en van elkaar leren omdat we zelf niet alle antwoorden hebben. Vanuit die gedachte hebben we onze principes aangescherpt. Onze principes – ownership, courage & connection - geven richting aan hoe we samenwerken. Met collega’s, partners en andere stakeholders.

Een loopbaan bij TenneT

TenneT is vrijwel voortdurend op zoek naar gedreven talenten. Jij krijgt de juiste vakinhoudelijke uitdagingen, opleidingsmogelijkheden, arbeidsvoorwaarden en cultuur om je werk met plezier te doen. Zo bouw je een mooie loopbaan op. 

 • Benefits
 • Flexibiliteit
 • Groeien
 • Cultuur
 • Veiligheid
Arbeidsvoorwaarden
 • meer verlof: 43 vakantiedagen op basis van 40 uur
 • ouderschapsverlof (met na 1 jaar in dienst ook een werkgeversbijdrage)
 • naast 8% vakantietoeslag een 6% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan de premie voor je ziektekostenverzekering
 • bijdrage aan je sportabonnement
 • vergoeding woon-werkverkeer of een leaseauto (afhankelijk van je functie)
 • sparen voor life events
 • tijdelijk meer of minder werken of doorwerken na je pensioendatum
Hybride werken

Bij TenneT hebben we hybride werken geïntroduceerd voor functies waarin dat mogelijk is. Dat betekent dat je deels op afstand (bijvoorbeeld vanuit huis of een andere locatie) of op een TenneT locatie werkt. Samen met je leidinggevende en je team stem je af op welke dagen je met collega’s afspreekt op een TenneT locatie om samen te werken of elkaar te ontmoeten. Je hebt dus meer flexibiliteit om je werk én uren zo efficiënt mogelijk te organiseren.

Doorgroeien binnen TenneT

TenneT heeft goede mensen nodig om goed te presteren, nu en in de toekomst. Afhankelijk van je talenten en interesses kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar een zwaardere functie, jezelf verbreden in een ander vakgebied of een leidinggevende functie bekleden. Via de TenneT Academy kun je niet alleen allerlei werkgerelateerde trainingen en opleidingen volgen, maar heb je ook toegang tot verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden.

Internationaal en dynamisch

Onze medewerkers komen uit al ruim 70 verschillende landen. We zijn dus een meertalig organisatie waarin we naast de landstalen Nederlands en Duits ook Engels gebruiken in de samenwerking. We verwelkomen graag nog meer vrouwelijke technici en professionals met een niet-Westerse achtergrond of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Fysiek en sociaal

Veiligheid is meer dan het naleven van (wettelijke) regels: het is een vanzelfsprekend onderdeel van onze cultuur. Je mag ons er altijd op aanspreken en er zelfs werk voor weigeren. Als nieuwe collega krijg je uitgebreide safety briefings en informatie over onze Life Saving Rules. Bij een veilige werkomgeving hoort ook dat je je sociaal veilig voelt. TenneT accepteert geen pesterijen, discriminatie, intimidatie en ander niet-integer gedrag. We hebben vertrouwenspersonen die hierover gecontacteerd kunnen worden en heldere protocollen om dit aan te pakken en te voorkomen.

Is het een match?

Je hebt HSE kennis en skills

Heb je een bachelor of master in bijvoorbeeld HVK, SHE, EHS of Risk Management? En heb je affiniteit met de energietransitie? Geweldig!  Junior, medior of senior posities staan bij ons open. Relevante werkervaring is een pluspunt, maar we staan altijd open voor leergierige nieuwkomers die zich willen ontwikkelen.

Je bent een teamspeler

Ben jij een echte teamspeler die goed kan communiceren in zowel Nederlands als Engels? Bij TenneT werk je in een internationale omgeving met collega's uit ongeveer 70 verschillende landen. Jij weet hoe je effectief schakelt met stakeholders en vindt het leuk om in zo'n diverse setting te werken.

Je bent zelfstandig

Werk je graag zelfstandig, neem je graag initiatief en ben je gedreven om jezelf verder te ontwikkelen? Bij TenneT krijg je de tools om je eigen groeipad te bepalen en zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Jij hebt de regie over je eigen ontwikkeling, en wij ondersteunen je daarbij graag.

Wil je meer weten?

TenneT heeft vrijwel continu interessante functies binnen de Health, Safety and Environment afdeling. Zie je geen functie tussen de actuele vacatures of heb je vragen over werken bij TenneT? Neem gerust contact op.

Miguel Ortiz, Recruiter Health & Safety +31 (6) 14 20 78 47