Aantrekkelijke vacatures in elektrotechniek

Mooie carrièrekansen voor starters t/m seniors

Als beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland en grote delen van Duitsland heeft TenneT regelmatig aantrekkelijke vacatures voor elektrotechnici met interesse en liefst ook ervaring in hoogspanningstechniek. We hebben uiteenlopende functies in het beheer, onderhoud en uitbreiding van het hoogspanningsnet. Zowel starters als ervaren vakmensen in elektrotechniek vinden interessante carrièrekansen bij TenneT. 

Bekijk onze actuele techniek vacatures

Elektrotechniek van hoog niveau

Vacatures in heel Nederland

TenneT heeft uiteenlopende elektrotechnische functies waarin je werkt aan onze primaire en secundaire hoogspanningsinstallaties op land of in zee. Ook voor onze interconnectoren (internationale verbindingen) zoeken we regelmatig talentvolle elektrotechnici, zowel op starters- als op seniorniveau. TenneT heeft elektrotechnische functies in heel Nederland: zowel in ons hoofdkantoor in Arnhem als in onze regio's.

Elektrotechnische functies

Afhankelijk van je vooropleiding (minimaal MBO elektrotechniek niveau 4), je ervaring en je persoonlijke voorkeur kun je bij TenneT bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Technicus
  • Meetspecialist
  • Testcoördinator
  • Opzichter
  • Bouwleider

Veiligheid voorop

Nog een reden om als elektrotechnicus juist bij TenneT te willen werken: je persoonlijke veiligheid. TenneT zal je NOOIT vragen om die op het spel te zetten door te werken in gevaarlijke omstandigheden. Veiligheid gaat boven alles bij TenneT, óók in crisissituaties. Want hoe belangrijk ons werk ook is voor de maatschappij: het allerbelangrijkste is dat iedereen ’s avonds weer veilig thuiskomt.


MBO'er in de techniek?

Werken en leren als junior technicus hoogspanning bij TenneT

Ben je (bijna) klaar met je MBO4 techniek? Wij zijn op zoek naar (elektro)technisch talent dat zich verder wil ontwikkelen in hoogspanning bij een van de toonaangevende specialisten: TenneT. Dag en nacht werken wij aan de energietransitie en geven we vorm aan een duurzame wereld. Bij deze enorme uitdaging hebben we jouw hulp nodig! 

Meld je aan als trainee

Vakmensen in elektrotechniek

Mannen én vrouwen

TenneT zoekt zowel mannen als vrouwen met een achtergrond in elektrotechniek. TenneT biedt je én de vakinhoudelijke uitdagingen én de juiste arbeidsvoorwaarden en cultuur om je vak met veel plezier te kunnen uitoefenen, in elke fase van je leven. Met onze interne opleidingen kun je je in de loop der tijd doorgroeien naar andere (technische) functies en een mooie loopbaan opbouwen.

Werk dat ertoe doet

Vakmanschap, verantwoordelijkheid én vrijheid

Je weet natuurlijk hoe belangrijk het hoogspanningsnet is voor de samenleving, en hoe de energietransitie ons uitdaagt om baanbrekende innovaties te ontwikkelen. In een elektrotechnische functie bij TenneT speel jij daar een cruciale rol bij. Jouw werk is van directe invloed op de stroomvoorziening in Nederland en onze buurlanden. Dat geeft best een kick.

In het werk heb je veel verantwoordelijkheid én veel vrijheid. De meeste technische functies zijn een prettige mix van toezicht houden en hands-on taken. In sommige functies draai je mee in de storings- en wachtdienst en sleutel je dus regelmatig zelf aan het net. In andere functies ben je meer de regisseur die analyseert en aanstuurt. TenneT werkt veel met onderaannemers voor uitvoerende werkzaamheden, maar de eindverantwoordelijkheid ligt altijd bij iemand van TenneT – misschien straks wel bij jou? 

Actuele vacatures in elektrotechniek

Meer vacatures in elektrotechniek

Vragen over elektrotechnische vacatures bij TenneT?

Hierboven vind je een aantal van onze actuele elektrotechnische vacatures, met een verwijzing naar ons totale technische vacatureaanbod. Zit jouw baan daar nog niet bij? Abonneer je dan op onze vacaturemail om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures, of stuur een open sollicitatie waarin je omschrijft wat je kunt en wilt. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Neem contact op met:
Gert Ketel,
Recruiter
+31 (0)26 373 3401

Neem contact op met:
Ricardo Bos,
Recruiter
+31 26 373 12 86

Neem contact op met:
Dieter van der Muren,
Recruiter
+31 26 373 11 94