Plezierige werksfeer

Binnen TenneT heerst een dynamische, professionele en informele werksfeer. We zijn trots op wat we doen en staan voor kwaliteit en integriteit. Om zo goed mogelijk met elkaar samen te werken, streven we naar een cultuur van openheid en wederzijds vertrouwen.  

Onze bedrijfscultuur

We geloven dat onder meer ‘excellent teamwork’ leidt tot uitstekende prestaties. Als nieuwe medewerker leer je je collega’s in korte tijd goed kennen. Je werkt over het algemeen met veel verschillende mensen aan diverse projecten, waardoor je interne netwerk snel groeit. Daarbij organiseren we regelmatig uitwisselingsprogramma’s, waarbij enkele teamleden twee tot vier maanden van team wisselen. Op die manier stimuleren we kennisoverdracht en leren we van elkaar, wat de productiviteit ten goede komt.

Diversiteit

We streven naar zoveel mogelijk diversiteit in ons personeelsbestand. Dat past bij onze maatschappelijke identiteit. Daarom zijn wij actief op zoek naar bijvoorbeeld vrouwelijke technici en mensen in een kwetsbare doelgroep.

Betrokken medewerkers

Elke twee jaar voert TenneT een medewerkersonderzoek uit. Daaruit blijkt dat medewerkers van TenneT ‘duurzaam betrokken’ zijn. Dat houdt in dat zij de doelstellingen en waarden van TenneT ervaren als hun eigen doelstellingen en waarden, de juiste middelen en ondersteuning krijgen om hun werk goed te doen, en energie krijgen van hun werk. Onze score op duurzame betrokkenheid is 79 procent; dat is ruim boven het gemiddelde van de benchmark. Uit het nieuwste onderzoek kwam naar voren dat medewerkers TenneT waarderen vanwege het interessante en uitdagende werk, de goede arbeidsvoorwaarden, plezierige collega's en goede werksfeer.


International
Trainees Program

Wil je meer informatie?

Neem contact op met:
Maartje van Gelder,
Programmamanager
+31 (0)26 373 1826