Shaping Tomorrow's Grid

Spatial Planning Program

TenneT groeit hard en neemt een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. We bieden jou de kans om daar een actieve bijdrage aan te leveren. Shaping tomorrow’s grid! Word je hier enthousiast van? Lees dan verder, want wij zoeken zes Spatial Planning Trainees op onze locatie Arnhem. Ben jij dé nieuwe ruimtelijke ordening trainee in de energie?

Jouw bijdrage aan de energietransitie

Dit traineeship is jouw kickstart naar een carrière in de ruimtelijke ordening bij TenneT. Bestaande hoogspanningsstations vernieuwen, nieuwe stations realiseren of hoogspanningsverbindingen aanleggen. Je komt het allemaal tegen. In de voorfase van deze projecten ben jij aan zet. Jij adviseert bij het bepalen van tracés voor hoogspanningsverbindingen en locaties voor hoogspanningsstation. Af en toe ga je ook naar een hoogspanningsstation om daar de omgeving te bekijken. Je werkplek varieert. De meeste tijd ben je op ons kantoor in Arnhem of werk je vanuit huis.

Let op: deze vacature is momenteel gesloten

Highlights
 • Draag bij aan de energietransitie
 • Traineeship van 18 maanden
 • Ervaar 3 verschillende afdelingen
 • Hybride werken in Arnhem en thuis
 • Salaris € 3500,-
 • Reiskostenvergoeding
 • Startdatum: september 2024

Volgende startdatum: februari 2025.

Verschillende projecten

In 18 maanden krijg je de kans om op drie verschillende plekken te werken. Elke plek heeft een unieke focus en dynamiek. Je krijgt een breed perspectief van de verschillende functies in de ruimtelijke ordeningsprocessen bij TenneT. Zo ervaar je welke plek het beste bij jou past. Nieuwsgierig naar de teams waar je terecht kunt komen?

LPN

Large Projects Nederland. De naam zegt het al: in het Licensing team werk je aan grote projecten. Een 380 kV hoogspanningsstation met een nieuwe hoogspanningsverbinding die door meerdere provincies loopt. Stap voor stap doorloop je de verschillende projectfases met je projectteam. En je hebt ook wel een beetje geduld nodig. Dit soort projecten duren al gauw vijf tot tien jaar.

GFO

Grid Field Operations. In het Spatial Planning team heb je meerdere projecten tegelijkertijd onder je hoede. Vaak iets kleiner dan bij LPN. Een 150kV hoogspanningsstation, met een nieuw opstijgpunt en ondergrondse kabelverbindingen binnen een of meerdere gemeente(n). De projecten zitten vaak allemaal in een andere fase. Lekker dynamisch. Je werkt in meerdere projectteams met onwijs veel interne collega’s, externe contractpartijen en bevoegde gezagen.

ESP

Energy System Planning, in het team Spatial & Environmental Strategy zit je helemaal aan het begin van het proces. Het SES team is verantwoordelijk voor de interne kaders en richtlijnen gerelateerd aan de fysieke leefomgeving. Je bent betrokken bij de eerste fase van een project waarin je de opdracht voor GFO en LPN vormgeeft. Dit noemen we een haalbaarheidsstudie.

Zet je persoonlijke competenties in

Wist je dat je de juiste competenties onbewust al toepast in je privésituatie? Zoals omgevingsbewust samenwerken, effectief communiceren en vermogen om oplossingen te vinden voor complexe problemen. Allemaal belangrijke competenties voor het vak ruimtelijke ordening. Ontdek in deze video’s hoe jij de competenties waarschijnlijk al inzet.

Zo ziet jouw traineeship eruit

Je theoretische kennis van je studie is de basis. Tijdens dit traineeship ga je die kennis in praktijk te brengen. Met de steun van een praktijkbegeleider en door hands-on opdrachten en trainingen ontwikkel je jezelf in stroomversnelling tot een volwaardige professional.

Ontwikkel je tot professional

Naast vakinhoudelijke groei, besteden we ook aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Er is een trainee coördinator die jou uitdaagt in de competenties: effectieve communicatie, omgevingsbewust samenwerken en je probleemoplossend vermogen. Samen met je medetrainees vorm je een hecht team, waarbij jullie samen veel invloed hebben op wat jullie als groep nodig hebben. Klaar om jouw skills en energie in te zetten op het inrichten van ons toekomstige elektriciteitsnet? Sluit je dan aan bij ons team van ruimtelijke professionals en maak het verschil. We kunnen niet wachten om te zien wat je in petto hebt!

JongTenneT

Er is ook genoeg ruimte voor plezier! JongTenneT is het netwerk voor alle TenneT medewerkers die jong zijn of zich jong voelen. Iedereen is welkom in de breedste zin van het woord. Deelnemen aan JongTenneT en al onze georganiseerde activiteiten is gratis. We organiseren lunchlezingen, vrijetijdsactiviteiten zoals sportevenementen, mastklimmen en de traditionele Donderdag Middag Borrel. Bovendien organiseren wij één keer per jaar in het najaar samen met JongTenneT Duitsland de Internationale Activiteit: een weekendje weg met je collega’s om een Europese stad te ontdekken. 


Jouw arbeidsvoorwaarden en achtergrond

Ontdek of jij blij wordt van een traineeship bij TenneT. Is het een match? Dan kun je direct solliciteren


Wat bieden wij jou?
 • Werkweek: Deze functie is fulltime, dus je werkt 40 uur per week. Dit mag hybride.
 • Contractduur: We bieden je een contract van 18 maanden om mee te starten.
 • Startsalaris: Je begint in aanloopschaal 6, dat betekent €3500,- bruto p/m o.b.v. een 40-urige werkweek.
 • Begeleiding: Een trainee coördinator die je ondersteunt met je persoonlijke ontwikkeling en een praktijkbegeleider die jou vakinhoudelijk in een stroomversnelling klaarstoomt tot een volwaardig professional.
 • Toekomstperspectief: Na anderhalf jaar heb je de mogelijkheid om intern te solliciteren. Slaag je hierin, dan ga je over naar schaal 7 met een bruto maandsalaris van €3820,-, conform onze CAO TSO en ook gebaseerd op 40 uur per week.
Jouw profiel en achtergrond
 • Studie achtergrond: Je staat op het punt om je Bachelor of Master te behalen, of je hebt deze al op zak. Ideaal gezien in vakgebieden zoals Planologie, Bestuurskunde, Sociale Geografie of Ruimtelijke Ordening.

 • Werkervaring: Je bent nieuw in het werkveld of hebt tot twee jaar ervaring. Frisse ideeën en nieuwe perspectieven zijn precies wat we zoeken!

 • Taalvaardigheden: Nederlands is jouw tweede natuur, zowel in woord als geschrift. Daarnaast kun je je ook in het Engels goed uitdrukken.

 • Energie: je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan en hebt affiniteit met de energiebranche. Hoe tof om aan de voorhoede van de energietransitie te staan?
Veelgestelde vragen
 • Ik en het traineeship - is het een match?

  Jij wil:

  • Jouw carrière starten in de voorhoede van de energietransitie
  • Jezelf ontwikkelen in een professionele omgeving
  • Meer leren over TenneT en wat wij doen
  • In een internationale omgeving werken
  • De competenties effectief communiceren, omgevingsbewust samenwerken en probleemoplossend vermogen ontwikkelen

  Jij hebt

  • Een diploma op zak. Het liefst in een relevante studierichting, denk aan; Planologie, Bestuurskunde, Stedenbouwkunde, Sociale geografie, Ruimtelijke ordening, Omgevingsrecht en meer.
  • Flexibiliteit om een fulltime werkweek beschikbaar te zijn.
  • Geen moeite met de Engelse of Nederlandse taal.


  Check? Gefeliciteerd, het is een match!

  > Solliciteer hier

 • Het sollicitatieproces - hoe ziet dat eruit?
  Hier is een stap-voor-stap overzicht van hoe ons sollicitatieproces eruitziet:

  1. Bevestiging van ontvangst - Zodra je sollicitatie bij ons binnenkomt, sturen we je een bevestigingsmail. Dit is het teken dat jouw avontuur officieel van start is gegaan!

  2. Jouw moment in de spotlight - Zijn we onder de indruk van je profiel? En voldoe je aan de eisen? Dan krijg je de kans om te schitteren met een videoboodschap waarin je vier vragen beantwoordt. Deze unieke kans laat je persoonlijkheid en motivatie echt tot leven komen.

  3. Beoordelingsfase - Jouw cv, motivatiebrief, en videoboodschap worden zorgvuldig beoordeeld door onze trainee- en programma coördinator en de leidinggevenden. Zo snel mogelijk en uiterlijk op vrijdag 17 mei krijg je te horen of je door bent naar de volgende ronde: de sollicitatiedag.

  4. Sollicitatiedag: "Zijn wij voor elkaar bestemd?" - Vrijdag 31 mei. Noteer deze datum alvast in je agenda. Een leuke dag met de veelbelovende titel: "Zijn wij voor elkaar bestemd?" Met speeddates, pitches en een uitdagende opdracht. Zo kun jij bepalen of je enthousiast wordt van ons en wij van jou.

  5. Laatste gesprek op kantoor - Op maandag 3 juni krijg je te horen of je door bent naar de volgende ronde. Een laatste gesprek op kantoor op woensdag 5 juni. Met zowel een praktijkbegeleider als een leidinggevende. Een kans om al je vragen te stellen.

  6. Yes, je gaat van start in september - Maandag 10 juni: Het verlossende woord: mag je in september bij ons starten?

  Let op: de vacature sluit zodra we twaalf topkandidaten hebben gevonden. Zorg ervoor dat je er snel bij bent en maak van deze kans jouw springplank naar een fantastische carrière. We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen.
 • De energietransitie - wat doet TenneT?

  TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO). Wij zetten ons in voor een veilige en betrouwbare elektriciteitsvoorziening, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Daarbij stimuleren we de energietransitie met als doel een duurzame, betrouwbare en betaalbare energietoekomst.

  Als eerste grensoverschrijdende TSO ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren we meer dan 25.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen in Nederland en grote delen van Duitsland, en faciliteren we de Europese energiemarkt via de 17 interconnectoren met onze buurlanden. Met een omzet van 9,2 miljard euro en een totale activawaarde van 45 miljard euro zijn we een van de grootste investeerders in nationale en internationale elektriciteitsnetten, zowel onshore als offshore.

  Elke dag stellen onze ruim 8.300 medewerkers alles in het werk om tegemoet te komen aan de behoeften van de samenleving door het tonen van eigenaarschap, moed en verbinding. Samen zorgen we ervoor dat meer dan 43 miljoen eindgebruikers op een stabiele elektriciteitsvoorziening kunnen rekenen. Lighting the way ahead together

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een Whatsapp. Vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Campus Recruitment. Onze programmamanager kan je helpen met inhoudelijke vragen over het traineeship.

Programmamanager

Britt Brackenie 

06 51 38 82 04
britt.brackenie@tennet.eu

Erik Wagemaker, Campus recruiter +31 (6) 14 20 77 23
Inge Klappers, Campus recruiter +31 (6) 41 86 51 89