Als Test engineer bewaak jij de kwaliteit

Het is een goed moment om Test engineer te worden bij TenneT. We zitten midden in de ontwikkeling van een nieuw applicatielandschap waarmee we de energietransitie stimuleren en de stroomvoorziening op Europese schaal reguleren. Zo kan overal gewoon het licht aan terwijl we de planeet respecteren.
 
Dat kan natuurlijk alleen met goede software. Jij staat op verschillende manieren garant voor goede kwaliteit. Door teststrategieën en -frameworks op te zetten. Door functioneel en geautomatiseerd te testen. En misschien ook door zelf Java te schrijven. Je werkt in een agile team samen met verschillende disciplines – ook uit onze business. Dat je werk een verschil maakt, is wel zeker: we voorzien elke dag miljoenen eindgebruikers van stroom.

“Er is altijd ruimte om nieuwe dingen te doen.”

Hoe zijn werk als senior testspecialist bij TenneT eruitziet? Victor deelt zijn ervaringen in deze video. Hij vertelt ook wat de nummer 1 reden is om bij ons te solliciteren – en wat volgens hem de belangrijkste eigenschap van een goede tester is.

Wat deze functie jou biedt

  • Je krijgt meteen een vast contract als je bij ons in dienst komt.
  • Je salaris kan oplopen tot €5700,- bruto per maand op basis van 40 uur per week (afhankelijk van je ervaring en kennis).
  • Je krijgt er prettige arbeidsvoorwaarden bij zoals 43 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering van 6%.
  • Je werkt hybride: een deel van de week op kantoor (bijvoorbeeld bij sprintwissels) en een deel vanuit huis. Je ontvangt een thuiswerkbijdrage van €45,- netto per maand.
  • Je hebt volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, om bijvoorbeeld zelf je testautomatisering te programmeren of releases te begeleiden.
  • Je werkt in een DevOps-team met IT-specialisten van uiteenlopende achtergronden en ervaringsniveaus. Samen heb je contact met eindgebruikers en zie je hoe jullie software het verschil maakt.

Geert, Test engineer en testautomatiseerder

“Binnen ons agile team draag ik zorg voor de kwaliteit door het geautomatiseerd testen van de software. Daarnaast help ik bij de verbetering van het ontwikkelproces. Het Java-landschap waarin we ontwikkelen is behoorlijk complex. In mijn werk zorg ik voor de verbinding tussen de business en het ontwikkelteam en toets of onze software voldoet aan wat de business ooit heeft bedacht. Ik heb me bij TenneT verder kunnen ontwikkelen in geautomatiseerd testen. Ik schrijf de testcode nu zelf in Java waarbij we gebruik maken van Cucumber. Die mogelijkheid om te groeien biedt TenneT je volop.

Interesse of vragen?

Dan komen we graag in contact met je. Laat daarvoor je naam en telefoonnummer achter in het contactformulier. Graag ontvangen we ook je LinkedIn adres òf een kort CV.
Je kunt voor meer informatie bellen met één van onze IT-recruiters
Kim Thomas 06 43216071
Marije Ledeboer-Pruijs 06 38994325
Niet alle velden zijn (correct) ingevuld. Controleer dit en probeer het nogmaals.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.