Programmeren voor miljoenen eindgebruikers

Als Data engineer werk je in een van de scrumteams aan het TenneT Data Platform. Daar zetten we data en analytics in om de energietransitie te versnellen en 24/7 onze elektriciteitsvoorziening te waarborgen. Met jouw team zorg je voor kwalitatief hoogwaardige datastromen en producten voor onze business units Asset Management en System Operations.
 
Bij Asset Management kun je bijvoorbeeld denken aan tools voor slim onderhoud van hoogspanningsmasten en -stations. Bij System Operations gaat het om het stabiel houden van het elektriciteitsnet. Bijvoorbeeld als het lang bewolkt of windstil is. Of juist wanneer er heel veel zonne- of windenergie voor pieken op het stroomnet zorgt. Hoe anticiperen we daarop? Met je team werk je in sprints aan veilige, betrouwbare en schaalbare oplossingen. Dat betekent ontwikkelen, onderhouden en verbeteren voor miljoenen eindgebruikers.

“Je werk draagt bij aan een betere toekomst.”

Maak deze zin af: “Zonder TenneT zal de energietransitie…” Roos is er duidelijk in: “…heel lang gaan duren.” Wat haar werk als Data engineer en Python-developer betekent voor de energietransitie? Dat vertelt ze in deze video. 

Wat deze functie jou biedt

  • In scrumteams draag je bijvoorbeeld bij aan de stabiliteit van ons hoogspanningsnet en de optimalisatie van datamodellen voor predictive maintenance.
  • Je krijgt meteen een vast contract als je bij ons in dienst komt.
  • Je salaris kan oplopen tot €6000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week (afhankelijk van je ervaring en kennis).
  • Je krijgt er prettige arbeidsvoorwaarden bij zoals 43 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering van 6%.
  • Je werkt hybride: deels op kantoor (bijvoorbeeld bij sprintwissels) en deels vanuit huis. Je ontvangt een thuiswerkbijdrage van €45,- netto per maand.

Casper Eijkens, Data engineer

“In mijn DevOps team ontwikkelen en beheren we containerized services in Kubernetes om near-real time data te streamen wat meer mogelijkheden biedt voor toepassing van data science om het hoogspanningsnet efficiënter te besturen. Heel uitdagend! Ons project is een van de eerste binnen TenneT die volgens een moderne datastrategie ontwikkeld wordt. Met de kennis die we in dit project opdoen ondersteunen we andere IT afdelingen bij de uitrol van TenneT’s nieuwe data strategie, waarbij  moderne technieken als Kubernetes en Kafka een centrale rol spelen”.

Interesse of vragen?

Dan komen we graag in contact met je. Laat daarvoor je naam en telefoonnummer achter in het contactformulier. Graag ontvangen we ook je LinkedIn adres òf een kort CV.
Je kunt voor meer informatie bellen met één van onze IT-recruiters
Kim Thomas 06 43216071
Marije Ledeboer-Pruijs 06 38994325

Niet alle velden zijn (correct) ingevuld. Controleer dit en probeer het nogmaals.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.