Ruben Rasing over werken bij TenneT

Lead Engineer

‘Als engineer/accountmanager bij een consultancybureau werd ik gedetacheerd bij TenneT. Ze hebben me toen een aanbod gedaan om in dienst te komen als engineer. Een unieke kans, want ik kreeg zelfs de ruimte om een studie Technische Bedrijfskunde naast mijn werk te doen. Ook vond ik het een groot pluspunt dat TenneT investeert in persoonlijke ontwikkeling. Ik werk aan projecten zoals Noord-West 380 kV, een nieuwe hoogspanningsverbinding van Eemshaven naar Ens.

Als je jezelf wilt ontwikkelen, dan is TenneT een uitstekende werkgever.

Ik ben verantwoordelijk voor het waarborgen van de technische kwaliteit van een project. Een van onze grootste uitdagingen is de omgeving van elk project. Bij het project Noord-West 380kV hebben we te maken met veel regelgeving vanuit de overheid, met omwonenden van de lijn, met natuurgebieden en regels voor de elektromagnetische velden van zo’n hoogspanningslijn. Ik ben daardoor vaak al jaren bezig met de voorbereidingen van zo’n project. Ik wil graag blijven leren.

Ik weet van mezelf dat ik coachen en advies geven erg leuk vind. Twee jaar geleden kreeg ik een plaats in het TenneT Management Development (MD) programma. Dit programma is ontwikkeld om medewerkers klaar te stomen voor een rol als leidinggevende. Voor de tweede keer kreeg ik een unieke kans van TenneT. Eerst het commitment voor mijn vervolgstudie en nu de mogelijkheid om strategisch adviseur te worden. Als je jezelf wilt ontwikkelen, dan is TenneT een uitstekende werkgever.’

Als je jezelf wilt ontwikkelen, dan is TenneT een uitstekende werkgever.