TenneT wint de NLJUG Innovation Award 2019!

De Nederlandse Java Users Group (NLJUG) reikt dit jaar voor de tweede keer Innovation Award uit. Deze wordt toegekend aan het meest innovatieve project op het gebied van Java van het afgelopen jaar. En TenneT heeft deze prijs dit jaar in ontvangst mogen nemen. We zijn super trots dat wij deze prijs gewonnen hebben!

Juryrapport

De jury schreef legt in het juryrapport uit waarom het ons beloont met de award: "De keuze is gevallen op TenneT omdat het bedrijf een cruciale rol speelt in de Nederlandse energievoorziening met zijn verantwoordelijkheid voor het hoogspanningsnet. Het balanceren van het elektriciteitsnet vraagt om continue afstemming van vraag en aanbod, zowel binnen Nederland als met de landen om ons heen. Dit proces moet foutloos verlopen om te zorgen voor een ongestoorde energievoorziening in Nederland en in Europa. Hiervoor heeft TenneT een zeer bedrijfszeker en betrouwbaar market management systeem in gebruik. De bestaande oplossing was door de veranderende dynamiek op de elektriciteitsmarkt aan vervanging toe.

TenneT is daarom in 2017 begonnen met de realisatie van een platform het oude systeem vervangt. De functionaliteiten worden stap voor stap overgezet naar dit nieuwe platform. Daarnaast worden er continu nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Een recent succes is het aansluiten van de in september 2019 opgeleverde onderzeese COBRAcable tussen Nederland en Denemarken. De kabel kan energie transporteren voor ongeveer 1.000.000 huishoudens. De relevantie van dit systeem en de hoge eisen aan kwaliteit en betrouwbaarheid maken dat de jury TenneT beloont met deze award."

Blijk van waardering

Deze prijs betekent veel voor TenneT en vooral voor de medewerkers die hard aan het platform hebben gewerkt. IMC had hierbij de leiding en heeft veel samengewerkt met SON. Iedereen enorm bedankt voor de bijdrage aan dit mooie succes en uiteraard van harte gefeliciteerd met deze prijs. Het is een mooie blijk van waardering voor de innovatiekracht die wij in onze organisatie kennen.

Publicatie datum: 01-11-2019