TenneT is Top Employer 2020

Het HR-beleid van TenneT krijgt ook in 2020 het certificaat Top Employer omdat het zo onderscheidend is. Bijvoorbeeld omdat TenneT heel goed blijkt te zijn in het aantrekken van jong talent via onder meer stages, traineeships en werkplekken voor statushouders; TenneT heeft ondertussen 40 nationaliteiten in huis. Zijn werknemers in Nederland hebben in 2019 meer dan 3000 opleidingen of trainingen gevolgd.

CFO-Otto Jager heeft HR in z'n pakket. Hij is met recht trots op de erkenning die TenneT krijgt als ambitieuze en actieve werkgever. "Ik vind het belangrijk als Top Employer gecertificeerd te zijn. We hebben, als internationaal opererende elektriciteitstransporteur, mensen nodig met een passie voor energie en de drive om zowel hun eigen prestaties als die van hun team, continu naar een hoger plan te tillen. Wij werken in het hart van de energietransitie en zijn continue nieuwe mensen aan het werven. Dan onderscheidend te zijn, dat doe je met zo'n certificaat."

Wanneer Top Employer

Top Employers zijn werkgevers die hard gewerkt hebben om hun HR-beleid vorm te geven, te implementeren en continu te verbeteren. Zij geven kansen aan medewerkers door het opzetten van strategische en doordachte programma’s die een werkplek creëren waar medewerkers kunnen bloeien en groeien.

Werken bij TenneT betekent werken in een internationale, professionele en complexe omgeving waar je volop kansen krijgt om je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. De titel van Top Employer bevestigt dat TenneT als werkgever een werkomgeving biedt waar de persoonlijke groei van de medewerkers voorop staat.

CEO van Top Employers Institute, David Plink, zegt: “Om te worden erkend als Top Employer moet een organisatie bewijzen dat de uitvoering van haar personeelsstrategieën de werkomgeving van haar medewerkers verrijkt. Gecertificeerde deelnemers zijn een lichtend voorbeeld van echte inspanning voor het HR-beleid. Ze zetten zich voortdurend in voor het versterken van hun medewerkers om zo een betere werkomgeving te realiseren. Gefeliciteerd!”

Over Top Employers

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit wat betreft het certificeren van uitmuntende arbeidsomstandigheden. Dit jaar certificeerde het Top Employers Institute meer dan 1500 bedrijven in 118 landen. Samen hebben deze gecertificeerde Top Employers een positieve impact op de levens van meer dan 6 miljoen medewerkers wereldwijd.

Het programma van Top Employers Institute geeft de gecertificeerde organisaties de mogelijkheid om de employer brand te versterken, de HR practices te benchmarken met andere top performers en om het HR beleid internationaal af te stemmen.

Niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie graag contact op met TenneT Mediarelaties (+31 (0)26 - 373 26 00, press@tennet.euTenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) met zijn belangrijkste activiteiten in Nederland en Duitsland. Met meer dan 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgen we voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers. Met ongeveer 4.500 medewerkers realiseren we een omzet van 4,2 miljard euro en een totale activawaarde van 22 miljard euro. TenneT is een van de grootste investeerders in nationale en internationale elektriciteitsnetten op land en op zee. Onze focus ligt op het ontwikkelen van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt en het faciliteren van de energietransitie. TenneT zet zich in om te voldoen aan de behoeften van de samenleving door verantwoordelijk, betrokken en verbonden te zijn. Taking power further.

Publicatie datum: 31-01-2019