TenneT is Top Employer 2019

Met trots kunnen we aankondigen dat TenneT gecertificeerd is als Top Employer Nederland 2019!

- TenneT is door het Top Employers Institute verkozen als Top Employer Nederland 2019
- Top Employers zetten zich in voor de beste werkomgeving voor hun medewerkers

Wanneer ben je een Top Employer?

Top Employers zijn werkgevers die hard gewerkt hebben om hun HR-beleid vorm te geven, te implementeren en continu te verbeteren. Zij geven kansen aan medewerkers door het opzetten van strategische en doordachte programma’s die een werkplek creëren waar medewerkers kunnen groeien.

Véronique Gremmen-de Groot, Corporate HR Directeur TenneT, over wat het betekent om een Top Employer te zijn:

"Als internationaal opererende elektriciteitstransporteur is TenneT een uniek bedrijf. Met ongeveer 4.000 collega’s in Nederland en Duitsland zorgen we dat iedereen altijd en overal over elektriciteit kan beschikken. Wij werken in het hart van de Energietransitie.

Om onze doelen te realiseren – leveringszekerheid bieden en meewerken aan een geïntegreerde en duurzame elektriciteitsmarkt in Noordwest-Europa – hebben we ambitieuze mensen nodig met een passie voor energie en de drive om zowel hun eigen prestaties als die van hun team, continu naar een hoger plan te tillen. Werken bij TenneT betekent werken in een internationale, professionele en complexe omgeving waar je volop kansen krijgt om je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. De titel van Top Employer bevestigt dat wij als werkgever een werkomgeving bieden waar de persoonlijke groei van de medewerkers voorop staat. Ook kan TenneT nu als onderdeel van de Top Employers Community leren van de initiatieven en ideeën van andere werkgevers."

CEO Top Employers Institute David Plink: "Wij zijn van mening dat de gecertificeerde bedrijven uitzonderlijk werkgeverschap laten zien en hun mensen op de eerste plaats te zetten. Deze bedrijven verrijken de professionele wereld met hun toewijding aan een uitzonderlijk HR-beleid en zijn daardoor erkend als een employer of choice."

Over TenneT

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) met zijn belangrijkste activiteiten in Nederland en Duitsland. Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgen we voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers in de markten die we bedienen. Met ongeveer 4.000 medewerkers realiseren we een omzet van 3.9 miljard euro en een totale activawaarde van 21 miljard euro. TenneT is een van de grootste investeerders in nationale en internationale elektriciteitsnetten op land en op zee. Onze focus ligt op het ontwikkelen van een geïntegreerde Noordwest-Europese energiemarkt en het faciliteren van de energietransitie. TenneT zet zich in om te voldoen aan de behoeften van de samenleving door verantwoordelijk. Betrokken en verbonden te zijn. Taking power further

Over Top Employers

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit wat betreft het certificeren van uitmuntende arbeidsomstandigheden. Dit jaar certificeerde het Top Employers Institute meer dan 1500 bedrijven in 118 landen. Samen hebben deze gecertificeerde Top Employers een positieve impact op de levens van meer dan 6 000 000 medewerkers wereldwijd.

Het programma van Top Employers Institute geeft de gecertificeerde organisaties de mogelijkheid om het employer brand te versterken, de HR practices te benchmarken met andere top performers en om het HR beleid internationaal af te stemmen.

Publicatie datum: 31-01-2019